Performans na trgu povodom Dana nasilja nad ženama

UŽICE – Povodom obeležavanja 25. novembra, Međunarodnog dana nasilja na ženama i početka kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, koja će trajati do 10 decembra, Ženski centar Užice objavio je saopštenje koje prenosimo u celosti.

„Ženski centar Užice ove godine obeležava današnji datum i započinje Kampanju Performansom “Ženska groblja”, posvećen ubijenim ženama u porodičnom nasilju u izvođenju aktivistkinja Centra za devojke iz Niša. Na akcji učestvuju aktivistkinje Ženskog centra Užice i poznate feministkinje iz Beograda.

Povodom Kampanje 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama Ženski centar Užice je predstavio knjigu Lepe Mlađenović „Emocije menjaju rad mozga“ i u Srednjoj medicinskoj školi održao radionicu na temu nasilja nad ženama i devojčicama. U petak će biti predstavljena knjiga „Izvinjenje“ Eve Ensler.

I ove godine Ženski centar Užice će u vreme Kampanje zagovarati bolju zašatitu žena od nasilja, veći broj socijlanih usluga za podršku ženama za izlazak iz nasilja sa posebnim fokusom na sveobuhvatnu i ujednačenu primenu zakona iz sfere zaštite od nasilja i veću bezbednost žena“, navodi se u saopštenju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.