Parlić: Voda u Užicu i većini mesta u okrugu mikrobiološki neispravna (VIDEO)

UŽICE-Narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora Narodne stranke Ivana Parlić uputila je dopis gradonačelnici Jeleni Raković Radivojević u kome traži povlačenje Odluke o uslovima ozakonjenja postojećih objekata u zoni II i III sanitarne zaštite akumulacije “Vrutci”koja je na dnevnom redu skupštinskog zasedanja užičkog parlamenta 28.septembra.

„Ukoliko bude usvojena ova odluka bi predstavljala kršenje zakona i izigravanje javnog interesa.Ona je neusaglašena i u suprotnosti sa prostornim planom područja posebne namene za akumulaciju Vrutci.Protivna je njegovim jasnim odredbama o obavezi Srbija voda da u saradnji sa užičkim Vodovodom izgradi kanalizaciju u zoni II sanitarne zaštite u naselju Bioska u skladu sa najvišim standardima“ ,navodi Parlićeva i dodaje da vlast u Užicu pokušava da prebaci na građane sopstvenu odgovornost za sanitarnu zaštitu akumulacije Vrutci.jer,kako navodi , tri godine od usvajanja Prostornog plana, grad Užice i JKP Vodovod nisu ništa preduzeli kako bi obezbedili sanitarnu zaštitu akumulacije Vrutci.

Parlićeva je na današnjoj konferenciji za novinare iznela i podatak da je u izveštaju Batuta Užice jedan od 17 gradova u Srbiji u kojima je na osnovu analiza tokom 2021.godine voda za piće bila mikrobiološki neispravna. pored Užica na tom spisku su i Čajetina,Bajina Bašta,Kosjerić,Nova Varoš i Sjenica.

Parlićeva je rekla da je uputila i zahtev za hitan inspekcijski nadzor Sanitarnoj i Prosvetnoj inspekciji u Užicu u vezi prijave roditelja da u užičkim školama nema sapuna za pranje ruku.

„Ukoliko inspekcija ne bude izvršila nadzor o higijenskim uslovima u školama pokrenućemo postupke za utvrđivanje odgovornosti“ ,navela je narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Užicu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.