Bronzana medalja iz Portorika za Lazara Kostića (VIDEO)

UŽICE – Posle zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, Užičanin Lazar Kostić vratio se iz Portorika sa bronzanim odličjem sa Svetskog prvenstva u bilijaru. Ovaj 16-godišnjak nada se da bi njegov uspeh mogao zainteresovati druge mlade ljude da se bave ovim, kako kaže, teškim, ali veoma zanimljivim sportom.

Iza Lazara je najuspešnija sezona u dosadašnjoj karijeri. Medalja iz Portorika, sa takmičenja koje mu je bilo prioritet za ovu godinu, najveće je dostignuće do sada. U konkurenciji 32 takmičara bio je jedan od ukupno pet igrača sa evropskog kontinenta u konkurenciji juniora.

„Iskreno, očekivao sam medalju. Ostaje žal što nisam napravio još korak više, jer znam da imam kvaliteta za to. Međutim, nadam se da ću to ostvariti već naredne godine“, kaže Lazar.

Bilijar trenira šest godina, a kao i većina klinaca, prvobitno je želeo da se bavi fudbalom.

„Trenirao sam fudbal od 7. godine, a sa 10 sam se zainteresovao za bilijar, pa sam uporedo trenirao oboje. Od malena sam na televiziji gledao bilijar, a tata me je kao klinca vodio u bilijar klubove, tako da je ljubav prema bilijaru ipak prevagnula. Ovo je jedan od retkih sporotva koji se pred neko takmičenje trenira i po šest ili sedam sati. Neko predznanje nije važno, uglavnom se uči gledajući, ali je neophodna istrajnost i želja za uspehom“, dodaje Lazar.

Lazar Kostić
Foto: Privatna arhiva

Od početka karijere radi sa trenerom Ljubišom Vraneševićem, tako da obojica veruju da je upravo kontinuitet rada važan faktor za ostvarivanje dobrih rezultata.

„Ja radim u školi, tako da mi nije nepoznanica rad sa mladim ljudima. To je zadovoljstvo, pogotovo kada su ovako uspešni. Trenirao je po nekoliko sati dnevno, imao je i trčanje i teretanu, ali nam je najveći problem bila vremenska razlika. U Portoriku je razlika pet sati u odnosu na Srbiju, tako da su se njegovi mečevi igrali u terminu koji je kod nas bio ponoć“, kaže Vranešević, trener u Bilijar klubu Mase.

Lazar se nada još boljim rezultatima za narenu godinu. Osim državnog prvenstva i odbrane titule evropskog prvaka, najavljuje i učešće na evro turovima za seniore.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.