Ozelenjavanje Priboja

PRIBOJ – U Priboju  je polovinom decembra realizovana  jedna lepa i veoma korisna akcija, ulaganja u lepotu grada i zdravlje ljudi u njemu. Cilj je da grad bude uređeniji, lepši, zeleniji i cvetniji, kako bi žitelji imali kompletnije zelene oaze, više cveća i zelenila, a time više i kiseonika odnosno čistog vazduha.

Foto: Opština Priboj

Zasađeni su novi drvoredi jasena, javora, platana, nove višegodišnje ruže različitih tipova, od patuljastih, stablašica do puzavica, kompletira se tzv. živa ograda.

Združenom akcijom lokalne samouprave i njenih javnih poreduzeća, urbani delovi oba dela Priboja se oplemenjuju sa novim dekorativnim sadnicama.

Stari Priboj gotovo da nije imao svoj drvored u ulici 12.januara. Prilikom rekonstrukcijom glavne ulice, planski su ostavljena i mesta za  budući drvored. I kako se ulica bude dalje rekonstruisala, tako će se formirati i novi delovi drvoreda u  “staroj čaršiji”.

Foto: Opština Priboj

I ne samo tu, drvoredi su zasnovani i u porti crkve u Novom Priboju, u parku iza samačkog hotela ispod pijace, na parkingu pored crkve u ulici Meše Selimovića.

Lepo vreme  u decembru pogodovalo da se sadnja obavi u optimalnim uslovima,dok još nema mraza,a ima puno vlage. Akcija ozelenjavanja uspešno završena, investicija koštala opštinsku kasu oko pola miliona dinara.

OPŠTINA PRIBOJ

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.