Otvoreno jedinstveno upravno mesto u Gradskoj upravi (VIDEO)

UŽICE-Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić otvorio je jedinstveno upravno mesto u Gradskoj upravu u Užicu ,na kome će građani moći da sve birokratske usluge dobiju na jednom mestu.

„Želimo da uprava bude servis građana ,a ne da građani budu primorani da prikupljaju dokumentaciju na više mesta kako bi završili neki administrativni posao .Koncept jedinstvenog upravnog mesta pokrenut je 2018.godine i do sada je otvoreno 8 upravnih mesta,a 6 je još završeno.Ove godine opredeljeno je 20 miliona dinara ,kako bi što više gradskih i opštinskih uprava širom Srbije dobilo jedinstvena upravna mesta“,istakao je Ružić.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević rekla je da u novoj službi ima 9 šaltera za objedinjene procedure,poresku administraciju,matičare,dečji dodatak.  Projekat je finaniran od strane Ministarstva  državne uprave i lokalne samoupra, vrednost je 8 miliona dinara uz učešće grada Užica  .

„Ovako organizovana služba omogućiće brži i profesionalniji odnos službenika prema strankama“ ,naglasila je Radivojević.

Ružić je naveo i da je na teritoriji Zlatiborskog okruga Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu finansiralo realizaciju projekata u vrednosti preko 50 miliona dinara. Urađena je  rekonstrukciju partera Narodnog muzeja u Užicu i Kulturni centar u gradskoj opštini Sevojno. U Kosjeriću se radi projekat energetske efikasnosti i zaštite fasade opštine .

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.