Otvorena nova sezona na Šarganskoj osmici (VIDEO)

MOKRA GORA – Muzejsko-turistički kompleks Šarganska osmica započeo je novu sezonu saobraćanja svog čuvenog voza. Očekivanja su velika, s obzirom da je ovo prva sezona po proglašenju Mokre Gore za najlepše selo na svetu.

Sezona na Šarganskoj osmici nije mogla krenuti bolje, kako kažu nadležni. Osim domaćih, tu si i strani posetioci, ovoga puta uglavnom iz Mađarske.

„Ja sam inače inženjer na železnici, tako da me ovaj voz veoma zanima. Osim toga, dopadaju mi se šume i planine u Srbiji“, kaže jedan turista iz Mađarske.

Za sada su aktivna dva redovna polaska, treći se očekuje na leto, a u zavisnosti od interesvanja biće i vanrednih polazaka.

„Prvog dana smo imali ekskurziju od 109 učenika, što je sjajno za prvi dan. Očekujemo da do polovine aprila vozovi budu u potpunosti ispunjeni, pošto je sada malo zatišje“, rekao je kondukter, Dejan Rajović.

U skladu s očekivanjima, prošireni su i smeštajni kapaciteti.

„U toku godine, već za 1. maj, imaćemo četiri nova bungalova, a do kraja godine još dva. Na trasi se postavljaju muzejski eksponati, a rade se i neki sitniji projekti“, kaže Aleksandra Milutinović, upravnik MTK Šarganska osmica.

Sezona saobraćanja voza na Šarganskoj osmici trajaće do kraja oktobra.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.