Lokalni mehanizmi za razvoj ženskog preduzetništva (VIDEO)

UŽICE – Savet za rodnu ravnopravnost grada Užica realizuje projekat „Lokalni mehanizmi za razvoj ženskog preduzetništva“. Projekat je deo programa “Ključnim koracima ka rodnoj ravnopravnosti”  koji realizuje Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, uz pomoć Agencije za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena UN, koji finansira Evropska unija.

“Glavni cilj projekta je doprinos povećanju ekonomke jednakosti između žena i muškaraca u gradu Užicu. Očekivani rezultati su unapređeno znanje žena preduzetnica o značaju udruživanja, dostupnim fondovima za unapređenje biznisa, lokalnim poolitikama za razvoj preduzetništva, zajedničkim nastupima na tržištu, realizacijom edukativnih radonica i sastanaka. Projektom će biti obuhvaćeno 60 žena preduzetnica iz gradskih i seoskih sredina. One će dobiti neophodna znanja i motivaciju da iskoriste sopstvene resurse, kako bi prevazišle postojeću ekonomsku nejednakost sa muškarcima,” kaže pomoćnica gradonačelnice Užica Mirjana Radivojčević.

Projektom će biti obuhvaćene žene koje tek počinju da se bave privatnim biznisom, ako i žene koje su već dokazane na tom polju. One koje već imaju rezulttate u privatnom biznisu biće velika podrška na radionicama koje će biti realiziovane, a na kojima će biti angažovani konsultanti.

“Primer dobre prakse od tih starijih preduzetnica, biće nešto na čemu će se potencirati u smislu davanja ideja za rešavanje pitanja i problema žena koje počinju da osnivaju privatni biznis. Ovim projektom biće angažovani i mediji, jer će te žene biti gosti emisija i debata”, kaže Radivojčević

Projekat traje do 31.decembra ove godine, a vrednost je 483.000 dinara.

You may also like...