Osnovana Sekcija tekstila Zlatiborskog okruga

UŽICE – Pr menadžer kompanije Tred-tex iz Prijepolja Suanita Čelebić izabrana je za predsednika, a osnivač kompanije Kole print iz Užica Dušan Kostić za potpredsednika na konstitutivnoj sednici Sekcije tekstila Zlatiborskog okruga koja je održana u Regonalnoj privrednoj komori Užice.

Sekcija tekstila je deo Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće Privredne komore Srbije.

Predsednica novoosnovane sekcije istakla je da će se posvećeno baviti preuzetim zaduženjima i istrajno tražiti kod nadležnih državnih organa i institucija odgovore na sva otvorena pitanja.

Tekstilci su raspravljali i o problemima koji ih opterećuju, a posebno je ukazano na uslove uvoza i carinjenja tekstilnih proizvoda iz Kine i Turske, nadzor u svim aspktima prometa na malo, kao i pitanje poreza i doprinosa na zarade.

U Zlatiborskom okrugu registrovane su 143 kompanije u oblasti tekstilstva koje zapošljavaju 3946 radnika. Porast proizvdonje u 2017. godini u odnosu na 2016. godinu je 7,1 odsto u oblasti tekstila i 2,2 odsto u proizvodnji odvenih predmeta. Prosečna plata u protekloj godini bez poreza i doprinosa iznosila je 34 523 dinara u tekstilnoj industriji, a u proizvodnji odvenih predmeta 28 825 dinara.

 

You may also like...