Edukacija mladih o bezbednosti u saobraćaju

PRIJEPOLJE – Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa udruženjem paraplegičara Mačvanskog okruga, održali su  tribinu „Um na Drum“ za učenike prijepoljskih srednjih škola. Tribini je prethodila edukativna prezentacija iz oblasti bezbednosti saobraćaja, gde su mladi na platou ispred Doma kulture imali priliku da se uz pomoć simulatora za prevrtanje i čeonog sudara, uvere u značaj vezivanja sigurnosnog pojasa.

Cilj tribine bio je da se prisutnima skrene pažnja na značaj bezbednog ponašanja, kao i na posledice koje se mogu desiti u suprotnom. Takođe, bilo je priča i o izgradnji ispravih stavova, promeni ponašanja i ukorenju novih znanja kako bi bili bezbedniji u saobraćaju.

Učenici su na kraju tribine, diskutovali na predmetnu temu, iznosili svoja mišljenja i stavove po pitanju njihove bezbednosti u saobraćaju i prenosili neka lična iskustva.

Foto: A.Rovčanin

Agencija će i u buduće nastaviti sa svojim preventivno-promotivnim aktivnostima kako premaa mladima tako i ka ostalim ciljnim grupama a sve u cilju smanjenja broja i posledica saobraćajnih nezgoda.

Tribini su, pored učenika srednjih škola, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave i policije i na taj način dali na značaju i važnosti tribini.

Izvor: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.