OSI: Za svu našu decu (VIDEO)

UŽICE – Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize Užice, uz podršku prijatelja, dobrotvora i donatora, organizovalo je u Gradskom kulturnom centru novogodišnju manifestaciju pod nazivom „Za svu našu decu“.

Na manifestaciji su deca sa invaliditetom i njihovi vršnjaci bez invaliditeta zajedno okitili novogodišnju jelku, jedni drugima podelili novogodišnje paketiće, pevali i recitovali uz prigodan dečiji zabavni program.

Koordinator Udruženja invalida dečije i cerebralne paralize Tatjana Aleksić kaže da je povod za ovakvu manifestaciju gde su spojili vršnjake sa i bez invaliditeta istraživanje koje nedavno pokazalo da čak 80 odsto dece ne bi izašlo sa drugom sa invaliditetom na maturu u osmom razredu.

„To su poražavajuće činjenice, a to nam je bio podstrek da napravimo ovakvo druženje na predškolskom nivou, da se deca upoznaju i ne plaše jedni drugi. Ova manifetacija je aplauz inkluziji“, kaže Aleksić.

Potpredsednik Udruženja invalida cerebralne i dečije paralize Čedomir Cicović kaže da je ova novogodišnja manifestacija, po prvi put organizovana zajedno za vršnjake sa i bez invaliditeta.

„To je različitost u zajedništvu kao spoj, jedino mogući, a potpun. Kad je različitost i zajedništvo u isto vreme i decu tome učimo od malih nogu i mislim da tako u budućnosti možemo očekivati društvo u kome različitost i zajedništvo idu ruku pod ruku“, kaže Cicović.

You may also like...