Novogodišnji prijem za privrednike (VIDEO)

UŽICE – U užičkoj Gradskoj kući priređen je tradicionalni novogodišnji prijem za privrednike.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da za razliku od drugih sredina Užice ima tu sreću da su veliki privredni subjekti uspeli da se prilagode tržišnoj ekonomiji, a neki od njih se svrstaju u najveće izvoznike u zemlji, kao i da je u dve decenije osnovan veliki broj malih i srednjih preduzeća koja izvoze gotovo celokupnu proizvodnju. Svi su, prema rečima Petkovića, dali doprinos smanjenju nezaposlenosti i povećanju standarda sugrađana.

Gradonačelnik je naveo da ohrabruje što je poslednjih nekoliko godina značajno poboljšanje saobraćajnica koje vode ka Užicu, izgradnja autoputa i rekonstrukcija železnice, kao i izgradnja prve Zelene industrijske zone na Beloj Zemlji.

On je pozvao privrednike da daju predloge i sugestije lokalnoj samoupravi kako bi ih podržala kao spona sa resornim ministarstvima i državnom upravom.

„Verujem da samo naše zajedničko angažovanje i posvećenost razvoju Užica mogu da daju dobre rezultate i podstaknu investicije. Završetkom savremenih saobraćajnici i formiranjem industrijske zone imamo šansu za ubrzan razvoj narednih godina. Vreme je da se okupimo oko najboljih ideja i iskoristimo sve raspoložive potencijale i realno sagledamo šta svako od nas može da učini za opšte dobro naših građana“, poručio je privrednicima Petković.

You may also like...