Popović :Vlada će pomoći učeničke inovativne centre (video)

 

 

ARILJE-Ministar za inovacije i tehnološki razvoja Nenad Popović izjavio je da će Vlada Srbije u narednoj godini uložiti sredstva u osavremenjavanje učeničkih inovativnih centara,jer su,kako je naglasio,  znanje i inovacije mladih ono čime Srbija treba da se ponosi.

Popović je danas obišao učenički inovativni centar u srednjoj školi Sveti Ahilije u Arilju,u kome od 2007.godine funkcionišu učeničke kompanije,u kojima učenici stvaraju inovativne proizvode.

Ministar je istakao da su trenutno mala izdvajanja za učenički inovativni rad,kao i da su  Ariljci primer kako i u skromnim uslovima mogu da se postižu dobri rezultati i uspesi na brojnim domaćim i inostranim takmičenjima .

“Vlada Republike Srbije će u narednom periodu uložiti sredstva u ovaj i ostale inovativne centre mladih ,kako bi oni ,iz bilo kog dela Srbije da su,mogli da iskažu svoje mogućnosti i rade u uslovima koji će biti isti kakve imaju njihove kolege u zemljama u inostranstvu.Cilj nam je da znanje i odlično obrazovanje učenika omogući Srbiji budući ekonomski rast”,izjavio je Popović.

Popovića su učenici upoznali sa inovativnim proizvodima u proizvodnji začinskog bilja i sistemom navodnjavanja putem SMS poruka sa mobilnog telefona.

“Te inovacije i tehnološki razvoj kojim se oni bave doprinose razvoju Arilja i daju šansu da će ubudućnosti iz ove škole iz koje je već izašlo 35 doktora nauka,ubudućnosti se iškolovati brojni učenici ,koji će svojim inovacijama doprineti boljitku cele Srbije”,rekao je Popović.

Tokom posete Arilju ministar Nenad Popović razgovarao je i sa rukovodstvom opštine.

 

You may also like...