Opština Čajetina pomaže ugroženim opštinama u okrugu i u Republici Srpskoj (video)

ČAJETINA – Danas je iz opštine Čajetina krenuo prvi kontigent pomoći za Republiku Srpsku, u bratsku opštinu Šamac, koja je pogođena katastrofalnim poplavama. Iz ove opštine ranije je upućena pomoć opštinama Zlatiborskog okruga, pogođenim poplavama.

cajetina pomoc„Već smo skupili oko 10 tona humanitarne  pomoći  i danas šaljemo prvih 5 tona u Beograd i bratsku opštinu Šamac u Republici Srpskoj gde je veoma teška situacija. Građanima Šamca biće dostavljena voda, konzervirana hrana, suvomesnati proizvodi, garderoba, lična higijena i ostala prikupljena roba“, rekao je Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina.

On je naglasio da će  opštinama Kosjerić, Bajina Bašta i Požega iz čajetinskog budžeta biti uplaćeno po milion dinara. Tokom vikenda opština Čajetina sa Udruženjem hotelijera poslala je benzin i naftu ovim opštinama, a danas će na ista područja biti upućen  novi kontigent od 4 tone goriva.
Stamatović je pozvao građane da u ovoj akciji  budu jedinstveni, bez podela  na partijsku pripadnost.
„Ovo je situacija u kojoj treba svi da se ujedinimo, bez političkih promocija, a naši građani su to već shvatili. Iz dopisa koje dobijamo vidimo da je najpotrebnije gorivo, građevinski materijal novčana pomoć i pumpe za izvlačenje vode“, istakao je predsednik opštine Čajetina.
Prikupljanje pomoći biće nastavljeno u  prostorijama Doma kulture u Čajetini. Zbog elementarne nepogode koja je zadesila Srbiju Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Udruženje hotelijera Opštine Čajetina stavljaju na raspolaganje smeštaj u pojedinim objektima. 
ZOOM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.