Online Interakcija (VIDEO)

POŽEGA – U organizaciji NFC Filmart, od 2006. godine, realizuje se kamp Interakcija, u okviru  koga studenti filmskih škola iz celog sveta, tokom boravka u zapadnom delu Srbije, snimaju dokumentarne filmove na zadatu temu.

Filmska Interakcija
Foto: ZooMUE

Do sada je učestvovalo 249 studenata iz 59 zemalja, snimljeno je 50 dokumentarnih filmova, od kojih je 11 filmova osvojilo 18 nagrada na filmskim festivalima širom sveta. Pandemija korona virusa onemogućila je održavanje ovogodišnje Interakcije na dosadašnji način.

„Interakcija će ove godine biti organizovana u online formatu. S obzirom da ove godine obeležavamo jubilej interakcije odlučili smo na da na neki način kroz online programe obeležimo jublej i da se podsetimo zapravo kako je izgledala interakcija i ostali programi prethodnih godina“ rekao je osnivač Interakcije Dejan Petrović

Uprkos ograničenom kretanju i fizičkom distanciranju, organizatori Interakcije nastoje da održe svoju filmsku zajednicu na okupu. Iz tog razloga, zajedno sa bivšim učesnicima kampa iz različitih delova sveta. ove godine obeležiće male jubileje kroz različite online programe.

Odlasci-Dolasci, Nasleđe, Deca i dečija prava – samo su neke od tema na koje su svih ovih godina, tokom Interakcije, snimani dokumentarni filmovi. A, možda se na nekom od sledećih kampova kao tema nametne i aktuelna pandemija.

You may also like...