Omladinske seoske igre u Sastavcima održane 61. put

PRIBOJ – Omladinske seoske igre u Sastavcima su smotra sporta i mladosti pribojskih sela već punih šest decenija. To je najstarija su opštinska manifestacija Priboja, koje su ove godine održane po 61. put. Igre u Sastavcima bile su i ostale mesto okupljanja, upoznavanja, druženja, ali i  takmičenja u tradicionalnim i čobanskim disciplinama.

Ove godine u 10 sportskih disciplina  nadmetalo se preko 100 takmičara. U malom fudbalu domaćini su posle višegodišnje pauze vremena bili najbolji, na odbojkaškom turniru trijumfovali su su momci i devojke Batkovića, čiji su šahisti takođe bili najbolji na turniru.

U bacanju kamena s ramena najduži hitac imao je Dejan Javorac iz Batkovića, koji je pobedio i u skoku u dalj iz mesta, dok je kod devojaka najduži skok imala Jovana Ćirović, takođe iz iste ekipe.

U čobanskoj disciplini prelvačenje štapa najbolja je bila ekipa Batkovića,kao i u disciplinama sportski poligon i u discilini trčanje u džaku.

U disciplini nadvlačenju konopca najjači su bili Batkovljani, a u obaranju ruke najsnažniji ili najveštiji bio je Dalibor Bojanić iz ekipe Sastavaka.

Najbolji višebojci 61.OSI  su Jovana Ćirović i Dejan Javorac, oboje iz ekipe Batkovića, ekipe koja je ukupni pobednik igara.

(izvor: opština Priboj)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.