Oktobarski rekordi posećenosti na gondoli

ZLATIBOR-Gold gondola je u oktobru ove godine radila samo vikendima i zabeležila rast od 40 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, a najposećeniji je bio poslednji vikend kada se gondolom vozilo preko 4100 putnika.

Najavljena izgradnja kraka gondole od Zlatibora do Pribojske banje
Foto: ZooMUE

Za deset dana miholjskog leta, Gold gondola je bila izbor za 16 000 putnika koji su imali priliku da uživaju na svežem vazduhu i drugačijem doživljaju planine. Poređenja radi, prošle godine, broj putnika je bio 11 600, a gondola je tada radila 25 dana. Dnevni prosek ovogodišnjeg oktobra bio je 4 puta veći nego prethodne godine. Prodato je duplo više karata nego u istom periodu ranije.

Radovi na izgradnji nadstrešnice kod početne stanice bi trebalo da budu završeni do kraja godine, a predviđeno je da novi objekat bude zaštita od atmosferskih prilika. Putnici će na jednom mestu moći da kupe karte i uđu u kabine dok će zaposlenima značajno biti olakšan rad tokom zimskih meseci. U prostorijama kod početne stanice planirani su trgovinsko-ugostiteljski objekti sa suvenirima i sportskom opremom.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.