Održana 5. sednica Skupštine grada

UŽICE – Na 5. sednici Skupštine grada govorilo se o trenutnoj epidemiološkoj situaciji sa korona virusom. Ocena je da se situacija u Užicu u dosadašnjem periodu razvijala u granicama epidemioloških procena, bez pojave žarišta većeg intenziteta.

Prihvaćeni su devetomesečni izveštaj o izvršenju budžeta i informacija o usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad Užice. U prvih devet meseci, bez obzira na situaciju sa epidemijom koja je u velikoj meri uticala na ekonomske tokove u zemlji, užički budžet je realizovan prema planiranim projekcijama.

Obrazlažući budžet i njegovu realizaciju, gradonačelnica Jelena Raković Radivojević saopštila je da se grad Užice u 2021. godini, posle dužeg perioda, neće zaduživati, odnosno da je odlučeno da se u narednoj godini ne uzima nikakav kredit. Takođe, gradonačelnica je rekla i da će Užice, zbog rezultata koje kao lokalna samouprava postiže, od Vlade i Ministarstva finansija dobiti novčani transfer od 80 miliona dinara za investiciona ulaganja.

Na ovoj sednici prihvaćeni su Program energetske efikasnosti grada za period 2021-2023. godina, odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za određivanje poreza na imovinu i o neizgrađenom građevinskom zemljištu koje se koristi isključivo za gajenje biljaka, sadnog materija, šuma, a u svrhu utvrđivanja osnovice poreza na imovinu, razvrstava u poljoprivredno, odnosno šumsko zemljište.

Izvor: uzice.rs

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.