Novovaroška sela dobila struju

NOVA VAROŠ – Najveći broj puteva u novovaroškim selima, koja su juče bila pod snežnom blokadom, danas su prohodni, međutim ima i onih pravaca gde teška mehanizacija još uvek nije stigla da priđe. Najteža situacija u subotu je bila u Božetićima, Beloj Reci, Jasesnovu, Akmačićima, Negbini i Draglici, gde zavejanih zaseoka još uvek ima.

foto.zoomue

Predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević, kaže da su putari dali sve od sebe da očiste puteve pred veliku krsnu slavu, ali da je ipak ostalo nekih delova gde je bilo nemoguće učiniti put prohodnim.

– I pored velike borbe sa snežnim nanosima, ipak je ostalo u svakoj mesni zajednici oko 5 odsto neprohodnih saobraćajnica, a to su putni pravci ispod planinskih prevoja Murtenice, Javora i Zlatara. Juče nismo stigli da pročistimo do njih. Svi naši izvođači koji su radili juče danas slave, tako da će sutra ostatak puteva biti odblokiran – kaže Vasiljević i naglašava da sva domaćinstva u Novoj Varoši imaju struju.

Visina snežnog pokrivača u Novoj Varoši iznosi skoro pola metra, dok je sneg duplo veći u vrletima Zlatara, Murtenice i Javora. Dodatni problem, prestavlja vetar koji na prevojima u pojedinim selima stvara nanose od skoro dva metra.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.