Novih 10 FAP vozila za Vojsku Srbije

Prema Vulinovim riječima, Vojska Srbije intenzivno nastavlja sa procesom modernizacije svega onoga što je pojeo zub vremena, naše potrebe i borbe da se uklapamo sa novim dostignućima i kada je u pitanju borbena, ali i neborbena tehnika.

“FAP je od velikog interesa za Vojsku Srbije, od velikog značaja za čitavu našu zemlju, za ovaj prostor, za Vojsku, i mi smo apsolutno spremni da radimo sa FAP-om”, rekao je Vulin u izjavi za javnost.

Zadovoljni smo kvalitetom, rokovima, vozilima koja smo dobili i zato smo došli  po još 10 kamiona, dodaje ministar.

On je istakao da je za ovu godinu predviđeno najmanje 266 miliona dinara za kupovinu FAP-ovih proizvoda.

“Nadamo se da to može da bude i više, zavisi naravno od rokova i rada, ali ono što je sasvim sigurno je to da se Vojska Srbije intenzivno oprema i da će u tom poslu FAP biti naš savjeznik i da će biti dio onoga što pripremamo kao odbrambena industrija Srbije, onoga što će garantovati i rad vrijednim radnicima, ali i Vojsci Srbije važnog i sigurnog partnera”, rekao je on.

Ulaganje u jaku Vojsku je ulaganje u jaku državu Srbiju, zaključio je ministar odbrane.

Načelnik Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Ninković istakao je da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije stvaraju finansijske uslove, a da FAP stvara proizvodne i tehnološke uslove da se ovakve isporuke u budućnosti dešavaju češće, kako za kamione ovog modela, tako i za ostala terenska vozila iz proizvodnog programa FAP-a.

Generalni direktor FAP-a Ranko Vuković naglasio je da je ministar Vulin zadovoljan  obilaskom i radom fabrike.

“Zahvaljujemo na podršci FAP-u, jer sigurno da bez nje ne bismo uspjeli da proizvedemo kamione i ko zna gdje bi danas bio FAP. Krajem prošle godine dobili smo još jedan ugovor sa Vojskom Srbije, što je bitno za obe strane”, kaže on.

Navodi da je riječ o nultoj seriji 20-22-28 u vrijednosti od 109 miliona dinara.

“Očekujem da ćemo u ovoj godini dobiti još nešto u razvojnom smislu”, poručio je Vuković.

(Rtv)

You may also like...