Novi kilometri asfalta do Kamene Gore

PRIJEPOLJE – Rekonstrukcija i asfaltiranje puta Bare – Kamena Gora teku planiranom dinamikom. Ukupna vrednost radova procenjena na 350 miliona dinara. Putevi Užice počeli su rekonstrukciju puta u novembru 2022. godine, a radovi su nastavljeni u aprilu ove godine. U ovoj fazi rekonstrukcije, predviđeni su radovi na deonici od 4,7 kilometara.

Foto: A.Rovčanin

„Planirano je da do septembra bude gotovo 4,6 kilometara asfalta, a mi ćemo tražiti da to bude 9,6 kilometara koliko je i obećano u ovoj godini, da ne čekamo proleće. Važno je da su radovi počeli, a započet posao je pola odrađenog posla „,istako je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić tokom obilaska radova.

Foto: A.Rovčanin

Kada radovi budu okončani meštani Kamene Gore i sela koja gravitiraju ka ovom području dobiće modernu saobraćajnuicu, a turisti će imati znatno lakši prilaz do nadaleko čuvenog Svetog bora i svih prirodnih bogatstava koje ovaj kraj nudi.

Prema rečima direktora TO Prijepolje Petra Vasiljevića, na Kamenoj Gori nalazi se polovina smeštajnih kapaciteta a ako je prošle godine u Prijepolju noćilo 8000 turista, sledi zaključak da je polovina od tog broja bila upravo na Kamenoj Gori, zbog čega se smatra nosiocem turističkog razvoja opštine Prijepolje. Stoga, svaka investicija u put kao što je pravac Bare- Kamena Gora je investicija u razvoj turizma, koji, će zahvaljujući svom multiplikativnom efektu, trajno transformisati čitav kraj u korist svih koji tu žive.

PP Media,ZooMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.