Nove mašine za KJP“Zlatibor“

ČAJETINA-Opština Čajetina za potrebe modernizacije mehanizacije  KJP „Zlatibor“ u ovoj godini izdvojila je 25 miliona dinara.

Komunalno javno preduzeće „Zlatibor“ je od opštine Čajetina, kao osnivača, dobilo novi autosmećar, kapaciteta 16 kubika, čija  vrednost ukupno iznosi 10 miliona  dinara. Autosmećar će se koristiti za odvoženje suvog otpada, budući da je KJP “Zlatibor“ započelo sa  primarnom selekcijom  otpada u okviru projekta „Otpad nije smeće“ koji se sprovodi u okviru programa Exchange 4.
 
U narednih petnaest dana oština Čajetina će za potrebe KJP „Zlatibor“ izvršiti nabavku novog traktora i novog kamiona kipera, dok će preduzeće iz sopstvenih sredstava nabaviti još jedan kamion,  u cilju poboljšanja usluga koje vrši ovo javno preduzeće.
Pored mehanizacije koja će stići do kraja godine, u proteklih nekoliko meseci KJP „Zlatibor“ iz sopstvenih sredstava je nabavilo novu univerzalnu građevinsku mašinu, putarski kamion, mašinu za obeležavanje puteva i dva dostavna vozila, pa je time ovo preduzeće u modernizaciju mehanizacije u ovoj godini izdvojilo oko 17 miliona dinara .
Prema rečima Srđana Pantovića, direktora KJP „Zlatibor“ i u 2015. godini se planiraju nova ulaganja kako bi se preduzeće modernizovalo i bilo konkurentno na tržištu.Takođe ističe, da  zbog specifičnosti Zlatibora kao turističkog centra prve kategorije, eventualna privatizacija KJP „Zlatibor“, u bilo kom obliku bi bila štetna, kako za građane, tako i privredu opštine.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.