Nova višenamenska fontana na Zlatiboru

ZLATIBOR – Povodom obeležavanja 30. juna, Dana opštine Čajetina, na Zlatiboru je u funkciju puštena nova multifunkcionalna fontana, na jezeru u centru naseljenog mesta. Ovom prilikom, na Kraljevom trgu nastupili su Bilja Krstić i sastav Bistrik.

„To je kruna aktivnosti opštine u prethodne dve godine kada smo, uprkos veoma nepovoljnoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa, uspeli da kompletno renoviramo jezero u centru Zlatibora i prateće sadržaje u njegovom neposrednom okruženju. Da pomenem neke od njih: potpuno je zamenjena podloga na Kraljevom trgu i izgrađena je nova bina na njemu, renovirana je česma posvećena kralju Aleksandru Obrenoviću kao i spomenik srpskim junacima u Prvom svetskom ratu, izgrađena je potpuno nova pešačka staza oko jezera“, istakao je predsednik opštine, Milan Stamatović.

Autor projekta je Milan Kulić, a radove na scenskom, dekorativnom i opštem osvetljenju je izvela firma „Fina tehno led“ iz Beograda. Instalirana je oprema poznatih svetskih proizvođača u ovoj oblasti, kompanija HB laser iz Nemačke i Igucini iz Italije.

Foto: opština Čajetina

Povodom Dana opštine, uručene su i nagrade pojedincima i ustanovama. „Zlatiborsku povelju“ dobilo je JP Gold gondola Zlatibor, plaketu „Dimitrije Tucović“ posthumno je dobio dr Radenko Lazarević, koji je svojevremeno istraživao Stopića pećinu, a dobitnici ovog priznanja su još: Dejan Cerović, poljoprivrednik iz Krive Reke; požarevačka kompanija The Forest; kao i Odbojkaški klub Zlatibor i Košarkaški klub Zlatibor.

Zahvalnicu „Zoran Tmušić“ dobio je užički novinar, Vladimir Lojanica. Za zapaženi rad u prethodnoj godini uručene su zahvalnice Radosavu Dabiću iz Čajetine i Draganu Ninčiću iz Krive Reke, a priznanja su dobili i svršeni učenici osnovnih i srednje škole sa teritorije opštine, odn. učenici drugih škola sa prebivalištem na teritoriji opštine.

(izvor: opština Čajetina)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.