Čajetinski trener osvojio futsal titulu u Hrvatskoj (VIDEO)

ČAJETINA – Titulu prvaka Hrvatske u malom fudbalu osvojila je ekipa Novo vrijeme iz Makarske, koju sa klupe predvodi Čajetinac, Ivan Božović. Oni su u finalnoj seriji bili uspešniji od Futsal Pule.

Novo vrijeme, koje je prethodno dva puta bilo prvak Hrvatske, Božović je preuzeo jesenas, u trenutku kada je klub bio na 8. mestu na tabeli.

„Poslednjih godina izražen je rivalitet sa komšijskim gradom, Omišom, čak su bili i zategnuti odnosi dva kluba. Ova titula je svakako posebna po klub, možda i najvažnija u istoriji kluba. A kuriozitet je to što je po prvi put u hrvatskom sportu do titule došla ekipa koja je u plej-of ušla kao petoplasirana, ni u jednoj rundi nismo imali prednost domaćeg terena“, kaže Božović.

Trener iz Čajetine ističe da je hemija u ekipi bila najvažniji činilac uspeha, ali ne izostavlja ni podršku lokalne sredine, s obzirom da je njihove utakmice krasila atmosfera karakteristična za mediteranska mesta.

„Većina navijača su ljudi od 40 do 60 godina, koji se na tribinama ponašaju kao deca. Igrači prema njima imaju čak i veću odgovornost nego da su u pitanju mladi navijači od dvadesetak godina, kao kod nas“, dodaje on.

Osim uspešnih rezultata u Srbiji, sa ekipom Ekonomca, radio je u Svernoj Makedoniji, Bosni i Češkoj. Smatra da je futsal u Hrvastkoj na višem nivou u odnosu na sve ove zemlje.

„Mislim da ne postoji neizvesnija liga u Evropi od hrvatske. Kvalitet nije kao u Španiji ili Rusiji, svakako. Ali, finansijki veoma dobro stoje i klubovi su veoma organizovani“, zaključuje trener Novog vrijemena.

Božovićevoj ekipi predstoji učešće u Ligi šampiona, a nadaju se da mogu ostvariti makar plasman među najboljih 16 timova.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.