Nova usluga socijalne zaštite u Užicu

UŽICE – Grad Užice će najverovatnije dobiti još jednu redovnu uslugu u oblasti socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom. Pored postojećih osam, razvijena je kroz projekat Swiss PRO programa i deveta, a reč je o Inkluzivnom edukativnom socio-terapijskom centru za pružanje usluga socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom i decu kao i članove njihovih porodica na teritoriji Grada Užica.

Kako je tokom završne konferencije projekta pod nazivom ” Zajedno za privremenu tuđu negu za osobe sa invaliditetom” istakao Edin Bašić, programski asistent Swiss PRO programa, vrednost celokupnog projekta je 15 hiljada dolara, od čega je učešće grada Užica 1.800 dolara.

“Upravo ovaj projekat predstavlja podršku jednom partnerskom odnosu između lokalne samouprave i udruženja koje se bavi pitanjima najranjivijih grupa. Direktni rezultati su pružanje velikog spektra usluga socijalne zaštite za najugroženije delove stanovništva kako u samom Užicu, tako i u celom Zlatiborskom okrugu. Takođe ovo je i primer dobre prakse za ostale lokalne samouprave“, rekao je Bašić.

Nove usluge
Foto: grad Užice

Slobodan Grbić, član Gradskog veća, istakao je da je velika čast i zadovoljstvo sarađivati sa Swiss PRO programom i izrazio nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

“Ova nova usluga koja je kroz projekat formirana na nivou grada prepoznata je kao jako bitna kada su naši korisnici i članovi njihovih porodica u pitanju. Koncipirana je tako da svi korisnici koji provode vreme u okviru prostora koji smo obezbedili u naselju Turica imaju adekvatan tretman. Pored niza kreativnih radionica i škole životnih veština imaju i veoma bitan medicinski tretman od strane logopeda i fizioterapeuta. Prepoznali smo njen značaj i obezbedili sredstva u iznosu od 1,5 miliona dinara da realizacija usluge bude moguća do kraja ove godine, a nadamo se da će već u narednoj biti uvrštena u redovne usluge socijalne zaštite”, kaže Grbić.

Užice ima devet usluga socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.