Raspisani konkursi za Interakciju i Interdoc

POŽEGA – Nezavisni filmski centar „Filmart“ raspisao je konkurse za učešće na 14. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2019“ i 9. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2019“.

„Na konkurs, koji je otvoren do 20. aprila, mogu se prijaviti studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma, dok je konkurs za učešće na masterklasu otvoren do 10. juna, na koji se, pored studenata filmskih škola, mogu prijaviti i filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu od naših izuzetnih predavača“, rekao e Dejan Petrović, direktor „Filmarta“.

Kamp Interakcija 2019 biće održan od 12. do 29. avgusta tokom koga će petnaest studenata filmskih akademija iz različitih krajeva sveta, podeljeni u tri ekipe, snimiti tri dokumentarna filma u Čačku, Ivanjici i Užicu.

Istovremeno sa realizacijom druge faze kampa, od 19. do 29. avgusta, po deveti put biće održan „Interdoc 2019“ tokom koga će afirmisani dokumentaristi iz regiona Vladimir Perović, Nebojša Slijepčević i Mladen Matičević podeliti znanje i iskustvo iz dokumentarnog filma sa grupom od 20 polaznika.

Tokom trinaestogodišnje realizacije kampa učestvovala su 234 učesnika iz 57 zemalja, snimljeno je 47 dokumentarnih filmova i osvojeno 15 nagrada na filmskim festivalima širom sveta, dok je na masterklasu učestvovalo 113 učesnika iz 43 zemlje.

You may also like...