Nova kovid bolnica (VIDEO)

UŽICE – Redovi ispred kovid ambulatni su i dalje veliki, a pritisak na Opštu bolnicu Užice ne popušta. Pacijenti sa teškim kliničkim slikama dolaze sa svih strana, pa je neophodno hitno otvoranje još jedne kovid bolnice.

Kapaciteti užičke bolnice su skoro puni i neophodno je otvaranje dodatnih smeštajnih jedinica. Gradski Krizni štab je uputio apel Ministarstvu zdravlja da se otvori nova poljska bolnica u krugu centra јер svi ostali prostori poput Sportske hale Veliki park ili Studentskog doma nisu bili rešenje za pacijente sa teškom kliničkom slikom.

„Problem je što dosta ljudi ima teže simtome, njima nije lako omogućiti prave uslove u tim prostorima. Svakodnevno se čujemo i sa ljudima u republičkim organima i sa našim ljudima u gradu i verujem da ćemo u narednih nekoliko dana naći najbolja moguća rešenja i da ćemo omogućiti i tom potencijalno novom krugu korisnika zdravstvenih usluga da imaju optimalne uslove“, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Građani su shvatili ozbiljnost situacije i u velikom broju se pridržavaju svih mera. Ipak, epidemiološka situacije je sve teža zato što je sve više zaraženih i opterećenja zdravstvenih ustanova. Veliki broj rezultata se čeka koji zbog opterećenosti laboratiorije u Beogradu ne mogu brzo da stignu.

„Mi imamo poslednje rezultate do 4. jula. među kojima je više od 700 rezultata sa nivoa okruga, a od toga je polovina iz Užica. Realno je očekivati da oš par stotina kovid pozitivnih bude u našem gradu. Mi se nadamo da će u narednih još nekloiko dana, posle tog najvećeg udara, da će ove mere dati rezultatat i da će kroz sedam dana početi značajnije smanjenje i broja zaraženih i pritiska na Opštu bolnicu“, kaže Petković.

Gradonačelnik je apelovao na sugrađane koji protestuju da se pridržavaju svih mera zaštate koje podrazumevaju nošenje zaštitnih maski i održavanje distance.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.