Onlajn studiranje izazov novog doba (VIDEO)

UŽICE – Živa reč i praktična nastava su nezamenljiv deo predavanja, zaključak je studenata i profesora iz Užica povodom Dana studenata. Posle više od godinu dana, koliko traje epidemija korona virusa, onlajn nastava postala je svakodnevica u kojoj se znanje prenosi raznim aplikacijama.

Studenti u Užicu su kao i ostali širom sveta dočekali svoj dan u digitalnom okruženju. Amfiteatri zamenjeni su onlajn platformama gde su se studenti susreli sa novim načinom predavanja.

Visoka škola
Foto: ZooMUE

„Dosta je otežano studiranje pogotovo jer mi imamo dosta smerova gde je bitna živa reč i bitna je praksa“,

„Zahvalni smo profesorima koji nam posvećuju pažnju i pokušavaju da nam dočaraju nastavu preko raznih apliakcija“,

„Nemamo mogućnost da se družimo u Studentskom parlamentu, da organizujemo razne akcije koje smo imali pre pandemije u okviru naše studenske organizacije“, kažu studenti.

Onlajn nastava je izazov  i za sutednte i za profesore koji su moralid a se prilagode novim uslovima rada od kada je počela epidemija koronan virusa.

„Ovo je druga generacija studenata koji po prvi put u istoriji svih studenata do sada doživela to da pređe na ovaj model nastave. Sigurna sam da im nije lako, kao ni profesorima koji imaju misiju da im prenesu znanje i da ih nauče“, kaže direktorka Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija Ljubica Diković.

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija obuhvata studijske programe iz oblasti tehničko-tehnloškog polja, društveno-humanističkog i medicinskog, kao i master strukovne studije, a ove godine planirano je 240 budžetskih mesta.

„Po prvi put ove godine smo akreditovali master studije građevinskog inženjerstva, a od prošle godine i master studije poslovna ekonomija i menadžment gde imamo tri modula: strategijski menadžment, menadžment u turizmu i računovodstvo revizija i finansije“, rekla je profesorka strukovnih studija Zorica Tanasković.

Visoka škola strukovnih studija iz Užica od prošle godine, postala je deo Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija spojivši se sa Visokom poslovnom školom iz Valjeva čime su studenti dobili znatno veći izbor studijskih programa.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.