Nov sistem rezervacija na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR – Zlatibor je prva destinacija u Srbiji koja će imati jedinstven rezervacioni sistem na sajtu Turističke organizacije. Od početka naredne godine, na jednom mestu, turisti će imati pregled kategorisanih objekata za smeštaj čime će im biti olakšana pretraga, a ugostitelji će plaćati znanto manju provioziju za oglašavanje.

Proces traženja smeštaja mnogim turistima zadaje glavobolju, pa je nekada potrebno i po nekoliko dana da na internetu nađu najbolji odnost cene i lokacije.

Hotel
Foto: ZooMUE

„Ja malo više volim da proučim stvari, pa nekad potrošim i par dana da pronašem smeštaj“,

„Tražili smo nešto za nas da bude relativno blizu samog centra. Možda smo par sati proveloi u traženju“, kažu posetioci na Zlatiboru.

Zlatibor je prva destinacija u Srbiji koja pokreće projekat instalacije rezervacionog sistema koji će se nalaziti na sajtu Turističke organizacije Zlatibor gde će biti registrovani kategorisani objekti na Zlatiboru. Ugostitelji će tako dobiti novi prostor za oglašavanje gde će ih turisti lakše pronalaziti.

“Turista koji poseti naš sajt moći će kroz filtere da selektuje objekte po udaljenosti od centra, sadržajima kojima raspolažu, cenama, zauzetosti i da u realnom vremenu da izvrše rezervaciju”, kaže direktor Turističke organizacije Zlatibor Vlaidmir Živanović.

Ugostitelji će plaćati samo četiri odsto provizije, za razliku od nekih drugih sajtova gde plaćaju mnogo više. Dodatna pogodnost biće i kol centar prkeo koga će ugostitelji dobijati korisne savete.

“Ukoliko žele da formiraju određeni paket sa cenama, koriguju cene, smanje kapacitete, oglase nove kapacitete… Naši ljudi iz Turističke organizacije će im napraviti sadržaj i objašnjenje njihovog prostora”, kaže Živanović.

Projekat je u fazi pripreme koji će finansirati opština Čajetina u zavisnosti od zainteresovanih učesnika, a vlasnici kategorisanih objekata mogu se prijaviti do  25. novembra.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.