Norveški lekari u poseti Užicu


UŽICE-Zdravstveni centar Užice posetila je delegacija norveških lekara i upoznala se sa načinom rada u užičkoj bolnici i mogućnostima buduće saradnje i pomoći. Poseta je upriličena zahvaljujući doktoru Miodragu Stanojeviću, bivšem načelniku anesteziologije užičke bolnice koji već 14 godina radi u Norveškoj.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević pozdravila je goste iz Norveške uz želju da se tokom boravka upoznaju i sa znamenitosti grada i okoline od užičke tvrđave, hidrocentrale “Pod gradom”, kanjona Đetinje, Šarganske osmice, Drvengrada, ali i brojnih kulturnih manifestacija.

foto.grad uzice

“Zdravstveni radnici su ponosni što će u narednih četiri, pet godina biti urađena rekonstrukcija i izgradnja Zdravstvenog centra odnosno Opšte bolnice Užice. Prošli smo kroz težak period pandemije kovida i očekujemo još ovakvih susreta u narednom periodu”, istakla je gradonačelnica.

Norveški anesteziolozi i anestetičari bili su zainteresovani kako funkcioniše naš zdravstveni sistem, koje operacije se izvode, kakva je obučenost zdravstvenih radnika i odnos prema pacijentima.

Miodrag Stanojević došao je u Užice sa kolegama iz norveške bolnice u gradu Arendalu.

“Ideja je da se napravi saradnja između užičke i norveške bolnice. Radeći ovde i tamo video sam da ima mnogo prostora za saradnju. Norveška bolnica može mnogo da pomogne našoj bolnici, kao što pomaže i bolnicama u drugim zemljama”, objasnio je Stanojević.

Norveški lekari prisustvovali su radu u operacionim salama, a interesovala ih je oprema kojom bolnica raspolaže kao i standardi u lečenju pacijenata.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.