Nežni krotitelj publike dobio prvu monografiju (VIDEO)

UŽICE – Gluma se živi ili se taj posao ne radi, poručio je glumac užičkog Narodnog pozorišta Slobodan Ljubičić na promocije njegove monografije Nežni krotitelj publike. Ljubičićev odlazak u penziju, posle 40 godina karijere, krunisan je prvom monografijom pozorišta u kome je igrao više od 100 predstava.

Boing boing, Atentat, Kako zasmejati gospodara samo su neke od predstava uz koje je užička publika zavolela glumca Slobodana Ljubičića. Posle četiri decenije na daskama koje život znače i više od sto predstava, nastala je monografija o ovom glumcu užičkog narodnog pozorišta.

„Gluma se ili živi ili se taj posao ne radi. Ono što sam uspeo da postignem jeste da odvojim sebe kao glumca od onoga što sam van scene“, rekao je glumac Slobodan Ljubičić.

Nežni krotitelj publike, kako ga je autor opisao, je prvi glumac užičkog pozorišta koji je dobio monografiju, a najveći izazov bio je naći pravu meru onoga što nose Ljubučićeva ličnost i gluma.

„Vrlo brzo sam shvatio da je to potpuno drugačiji čovek od onog kako izgleda, već čovek koji je otvoren za svako pitanje pa i ona koja su delikatna i nezgodna“, kaže autor monografije Zoran Jeremić.

Slobodan Ljubičić karijeru je počeo u zaječarskom pozorištu, a stalni član užičkog postao je 1987. godine gde je stekao status prvaka drame. Pored pozorišnih ostvario je i nekoliko sporednih uloga u filmovima i televizijskim serijama kao što su Kraljevski voz, Srećni ljudi i Urgentni centar.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.