Nastavljeni radovi na izgradnji pešačke staze u Priboju

PRIBOJ – Radovi na rekonstrukciji pešačke staze u Priboju od železničke stanice prema naselju Mramorje, započeti su krajem prošle godine. Nedavno je potpisan ugovor o nastavku izgradnje pešačko-biciklističke staze do Uvca, u vrednosti od 15 miliona dinara.

Građevinska firma iz Prijepolja ”Rovčanin inženjerig“ intenzivirala je radove na rekonstrukciji staze, a pored njenog raščišćavanja, neophodnog betoniranja, iskopa kanala i postavljanja kabla za javnu rasvetu, značajan posao je završen izgradnjom adekvatne veze ove staze, sa prolazom ispod železničke stanice i visećim mostom preko Lima.

U toku je postavljanje zaštitne ograde pored pruge i reke. Preostaje još i postavljanje stubova javne rasvete, kao i presvlačenje staze asfaltnom podlogom, a sve bi trebalo da bude gotovo do kraja aprila, prenosi Rina.

Ovaj projekat rezultat je dobre saradnje lokalne samouprave i Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija, koje je za ovu investiciju već opredelilo 20 miliona dinara.

Pored izgradnje staze do Uvca, razmišlja se i o prekograničnoj saradnji i nastavku uređenja staze prugom uzanog koloseka, sve do centra susedne opštine Rudo. Pripemljena je projektna dokumentacija i za buduću stazu zdravlja, od visećeg mosta preko Lima u starom delu grada, pa sve do Malog Bića i srednjovekovnog grada Jagat, u dužini od 7 kilometara.

Izvor: rina

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.