„Naši voćari“ doniraju sokove koji jačaju imunitet

MILIĆEVO SELO, POŽEGA – Dok se lekari bore protiv korona virusa zemljoradnička zadruga „Naši voćari“ iz Milićevog sela poklanja zdravstvenim radnicima i policajcima užičkog kraja matične sokove koji jačaju imunitet.

„To su naši narodni lekovi i želimo da i mi budemo u službi zdravlja. Sokovi su sto posto voće, spremani na tradicionalan način, bez aditiva, bez konzervansa i šećera. Mi smo to donirali zdravstvenim centrima, socijalnim ustanovama i jednostavno veoma smo ponosni na to“, kaže Božo Joković, direktor PSZ „Naši voćari“ Milićevo Selo.

Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović kaže da privrednici na različite načine pružaju podršku zdravstvenim radnicima, što ih dodatno motiviše u borbi protiv epidemije.

„Što se donacija hrane tiče, oni su u dva navrata donirali različite pakete sokova koje dajemo Infektivnom odeljenju, zaposlenima na Infektivnom odeljenju i produženoj rehabilitaciji, gde je najveći broj zaposlenih“, kaže Božović .

Potražnja za srpskim malina porasla je tokom pandemije. Dok su evropske države spustile rampe za protok putnika, za voće je svugde bilo zeleno svetlo.

„Mi smo bili izvoznici devedeset pet odsto sirovine za preradu. A nadamo se da ćemo u budućnosti biti izvoznici prerađenih proizvoda, a ne samo rudnik sirovine“, kaže Joković.

Zadrugari kažu da Srbija ima potencijal, samo bolje treba iskoristiti prirodne resurse. Možda će, kako kažu, ovaj virus promeniti navike naših ljudi i u ishrani i da će prirodni proizvodi za jačanje imuniteta iz ovog kraja završiti na domaćim trpezama.

Lokal Info, ZooMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.