U subotu Fićijada u Zlakusi

ZLAKUSA-U subotu, 23. septembra, održaće se četvrta po redu fićijada „Fićom kroz selo“, u organizaciji Etno udruženja „Zavičaj“, Etno parka „Terzića avlija“ i užičkih fićista u sklopu kulturno-sportskog leta u Zlakusi, uz podršku grada Užica.

Fićijada 2022.
Foto: ZooMUE

Okupljanje učesnika manifestacije predviđeno je od 9.30 časova, u subotu, 23. septembra, u Zlakusi.
Polazak učesnika manifestacije iz Zlakuse ka Požegi, planiran je u 10.30 časova. Izložba “Zastava 750” u Požegi održaće se na Gradskom trgu, od 11.30 do 13 časova.
Kružna vožnja učesnika fićijade od Požege nastavlja se Lužničkom dolinom kroz sela Lunovo Selo, Karan i Ribaševinu ka Užicu. U Karanu će učesnici manifestacije obići Belu karansku crkvu.
Konvoj fića planirano je da preko Tarazija stigne na Trg Partizana u Užice u 15 časova gde će se zadržati do 16.30 časova.
Od Užica, preko Dovarja i Krčagova kolona zastavinih vozila nastaviće nazad ka Zlakusi preko sela Potočanje, Krvavci i Potpeće uz planirani ručak za učesnike fićijade u Zlakusi i dodelu nagrada za učesnike. Ovogodišnja vićijada okupiće pedesetak učesnika iz raznih krajeva Srbije, kao i predstavnika iz BiH i Hrvatske.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.