Napravili nastavno sredstvo za decu sa oštećenjem vida

BEOGRAD – Izuzetna nagrada pripala je učenicima sedmog razreda Osnovne škole za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju Miodrag V. Matić iz Užica u okviru 12. Festivala nauke. Defektolog Marica Lazović u saradnji sa učenicima Petrom Madžarevićem, Ivonom Nešić, Vasilijem Popovićem, Mikom Sokić,  Anđelom Stevanović i Enom Totić došla je do praktičnog nastavnog sredstva koje će ubuduće ovoj i drugoj deci sa oštećenjem vida pomoći da jednostavnije savladaju obradu brojeva do 10, kao i da povežu brojeve sa količinom.

„Mi smo na ovu ideju i došli praveći didaktički materijal za Anđelu i Petra, naše drugare iz razreda koji uče samo taktilnim i auditivnim putem. Za Festival nauke zadatak je bilo napraviti nešto od plastičnih kesa, pa smo mi došli na ideju da spojimo korisno i lepo i tako je nastao rad koji je oduševio žiri. Zajedno smo sekli kese, pravili pletenice i kasnije ih oblikovali kako bi napravili brojeve i kružice pored brojeva“, kaže Lazovićeva.

Ona dodaje da se nagradi na konkursu čiji slogan je bio “Da smeće ne bude veće”, nisu nadali, već da je cilj bio da naprave nešto za drugare iz škole i da budu primer ostalim nastavnicima koji rade sa ovakvom decom i na najbolji način predstave školu i grad Užice.

Tema ovogodišnjeg Festivala nauke je bila “Zemlja budućnosti”. Na festivalu je učestvovalo više od 60 naučnih i obrazovnih institucija, udruženja, al ii pojedinaca iz Srbije i sveta.

 

You may also like...