Na samom startu derbi (VIDEO)

IVANJICA – Žreb je hteo da se odmah na početku sezone odigra derbi u Ivanjici između Javor Matisa i Metalca.

Javor Matis se posle tri godine igranja u Superligi preselio rang niže, u Prvu ligu Srbije. Neplanirano ispadanje iz elitnog ranga takmičenja ostavilo je traga na sve ljude koji vode klub i nije bilo nimalo lako na prozivci pre šest nedelja. Bilo je veliko pitanje da li će prvi čovek Javor Matisa Dragomir Lazović ostati u klubu, ali je on kao neko ko je u Javoru više od dve decenije osetio težinu situacije i ostao veran svom klubu. Pirpreme su odrađene u Ivanjici, bilo je dosta turbulentno oko odlazaka i dolazaka i trenerski tandem Igor Tufegdžić i Milovan Milović imao je dobre uslove za rad. Šta i koliko su uradili pokazaće prvenstvo koje za njih počinje derbi utakmicom protiv Metalca. Tuzfegdžić zna kakvog protivnika ima ispred sebe. Počevši od Aleksandra Janjića trenera Metalca pa preko igračkog kadra. Ozbiljan protivnik, jedan od glavnih kandidata za mesto koje vodi u Super ligu. Trener Javor Matisa naglašava da je prvenstvo dugo da ima mnogo da se igra tako da navijači moraju da budu strpljivi.

Navijače Javor Matisa može da raduje podatak da će i u ovoj sezoni pred golom stajati Vladan Đogatović. Kapiten Ivanjičana smatra da je ekipa iako promenjena dosta dobra, i da će kvalitet dolaziti iz utakmice u utakmicu. Izuzetno ceni Metalac za koji kaže da je dobro selektirana ekipa sa jednim od boljih trenera.

Ni Tufegdžić ni Janjić nemaju kadrovskih problema pred ovaj meč. Svi igrači su spremni za otvaranje sezone a posebnu draž daje činjenica da je ovo derbi prvog kola. Utakmica se igra u petak na stadionu Javor Matisa od 20 sati.

You may also like...