Vesnić neće voziti peti trkački vikend u Slovačkoj

UŽICE – Srpski automobilista Milovan Vesnić odlučio je da preskoči peti trkački vikend TCR Istočna Evropa, koji se predstojećeg vikenda vozi u Slovačkoj.

Njegov „audi RS3 LMS“ je na prethodnoj rundi pretrpeo velika oštećenja posle udesa sa Mihalom Makešom i ekipa iz Gorjana nije uspela da sanira posledice.

„Auto je oštećen više nego što smo u prvi mah mislili. Malo su kasnili delovi, zbog godišnjih odmora, pa nismo stigli da ga popravimo. Mogli smo da ga zakrpimo, ali ja ne radim tako. Moj auto uvek mora da bude u vrhunskoj formi, a i serija kakava je TCR Istočna Evropa je zahtevna i samo takav automobil može da se bori za dobre rezultate“, kaže Vesnić.

Osim toga, konflikt koji je nastao sa organizatorima šampionata oko tumačenja pravilnika i sistema kazni doprineo je odluci da se ne ide u Slovačku.

Vesnić ističe da će nastaviti rad na automobilu, ali da je sve što mu se dešavalo u velikoj meri iscrpio budžet koji je planiran za 2021.

„Mi ćemo raditi kao da nastavljamo takmičenje u Brnu u septembru, ali je i taj vikend pod znakom pitanja. Nadam se da ćemo naći način da odemo na finale serije, ali to sad najmanje zavisi od mene“, završio je Vesnić.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.