Muzeji za deset

UŽICE-Otvaranjem izložbe slika akademskog umetnika Rista Antunovića CRTEŽ –GRAFIKA – KOLAŽ u Narodnom muzeju večeras u 19 časova počinje manifestacija „Muzeji za deset“ .Večeras će biti otvorena  i izloža „Užice, XX vek,jedan od mogućih pogleda“ koju čine umetnička dela – predmeti primenjene umetnosti i dizajna.

Tokom manifestacije „Muzeji za deset“ u Odeljenju zavičajnog muzeja u Novoj Varoši publika će moći da pogleda dve stalne postavke. Pored ovih tematskih izložbi, publici će biti na raspolaganju i sve stalne postavke Narodnog muzeja.

Manifestacija „Muzeji za deset“ po peti put se održavaju od 13. do 19. maja i obuhvatiće obeležavanje Međunarodnog dana muzeja 18. maja, Evropske noći muzeja i Nacionalne nedelje muzeja. Tokom sedam dana u programima će učestvovati 76 muzeja i srodnih institucija kulture na 120 lokacija u 46 gradova Srbije.

Manifestacija „Muzeji za deset“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Narodni muzej će tokom manifestacije raditi od 10 do 20 časova, Spomen kompleks Kadinjača, takođe, radi svakog dana, a Jokanovića kuća od 10 do 18 časova, sem u Noći muzeja,18. maja, kada će svi objekti raditi do 24 časa. Ulaz je besplatan. Hidrocentrala „Pod Gradom“ neće raditi iz tehničkih razloga.

 

You may also like...