PREKO PUTA –ISTINA, autobiografski roman Andrije Terzića (video)

UŽICE – „Preko puta-istina“, prvi roman Užičanina Andrije Terzića predstavljen je čitalačkoj publici u Gradskom kulturnom centru. Reč je o autobiografskoj, istinitoj priči koju je, kako kaže, napisao da bi učinio nešto pozitivno i pomogao sebi da ispliva iz nekih životnih nedaća.

„Vreme koje ste na bilo koji način proveli izolovani ,a pametno ga iskoristili, bez obzira što drugi misle da ste ga izgubili, najbolje je moguće vreme“, reči su autora romana Preko puta istina. Upravo u tom vremenu, negde u Holandiji nastale su autobiografske priče tridesetčetvorogodišnjeg Užičanina Andrije Terzića sa tri osnovna motiva; ljubav, istina i sloboda.
„Ljubav je jedini motiv koji nas može održati dobrima, istina jedina stvar koja nas može sastaviti, a kao što reče Aristotel svaka umetnost vodi ka dobru, pa i večeras je bilo dobro“ priča uzbuđeno autor dok potpisije knjigu brojnim Užičanima koji su prisustvovali promociji.
I za one koji večeras nisu bili na promociji ima poruku.

„Voleo bih da pročitaju ovu knjigu jer će iz prve ruke čuti priču momka koji je spavao u 10-15 zemalja i video sve ono što neki ljudi vide samo na filmu, a preskočio onu emotivnu dečačku priču u kojoj je ispao pita“, kaže Terzić.
Urednica romana, Irena Miletić, rekla je da je ovaj roman pisan krvlju, kako se istina jedino može pisati, te da je autorov stil „in medias res“ u kome stvari treba nazvati pravim imenom.
Ona je zatim pročitala recenziju novinara Branka Stankovića.

 

„Pred nama je teksutalna avantura jednog sanjara i životna priča jednog mladića preočena u roman u osam slika koje čine nedeljivu celinu. Sudbina je igrom slučaja oštrila kandže na autoru ovog romana u kome im dosta autobiografskih elemenata, ali ga inercija sudbine nije slomila, niti mu ubila talenat za pisanje. To otkrivamo kada zavirimo dublje u roman
koji krije neočekivane obrte tkane nekad poetskim nitima, a nekad ispisane surovo i sirovo, svakodnevnim rečima istrgnutim iz srca“, napisao je recenzent Branko Stanković.

Roman „Preko puta- istina“ autora Andrije Terzića biće predstavljen na Sajmu knjiga u Beogradu koji počinje u nedelju, a zatim u Nišu, Zagrebu i Rijeci.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.