Putevi u Zlatiborskom okrugu prohodni i pored vejavice (VIDEO)

ZLATIBOR – Visina snega u Zlatiborskom okrugu dostiže između 30 centimetara i jednog metra. Više od samih padavina putarima je probleme izazvala vejavica kakvu ne pamte u skorije vreme, ali ističu da su i pored toga svi putni pravci prohodni.

Za osam godina, koliko radi na jednom turističkom lokalitetu, Dragan Janjić nije se suretao sa vejavicom kakva je bila tokom poslednja dva dana ove sedmice.

„Iako je kvad kojim čistimo od 800 kubika, jedva postižemo da očistimo sneg. Od 6 časova ujutru smo na terenu, ali vetar zadaje ogromne probleme. Ne postižemo da očistimo onoliko koliko se snega nanese za kratko vreme“, kaže Janjić, zaposleni u „El Paso sitiju“.

U ovakvim vremenskim prilikama Borova glava je jedno od područja koja su najviše pogođena.

„Bilo je i većih snegova, ali je sada vejavica napravila veliki problem, čak je bilo i magle. Od 4 sata ujutru sam na terenu, kružim sa vozilom i ne dozvoljavam teretnim vozilima da stanu“, kaže zaposleni u „Putevima Užice“, Željko Milošević.

Foto: ZooMUE

Za razliku od nekih prethodnih godina, putari se nisu suočavali sa vozilima koja su imala neadekvatnu opremu, tako da nije bilo većih zastoja u saobraćaju, čemu je doprinelo i pravovremeno isključivanje teretnih vozila.

„Najteže je bilo na Borovoj glavi, Kadinjači, Tari i Debelom brdu, na nekim od tih mesta je bilo i do dva metra snega. Ekipe su celu noć bile na terenu, 25 jedinica mehanizacije je bilo angažovano. Na snazi je bila i zabrana teretnog saobraćaja od subote u 19 do nedelje u 11 časova“, kaže rukovodilac održavanja „Puteva Užice“, Alen Mušanović.

Foto: ZooMUE

Vozači bi trebalo da obrate pažnju i na životinje koje povremeno, u potrazi za mineralima iz soli koju posipaju putari, izlaze na magistralni put.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.