Mostar Sevdah Reunion: Užičani su nam dali dušu, bilo je kao iz snova (VIDEO)

UŽICE – Bosanskohercegovački ambasadori sevdaha Mostar Sevdah Reunion nastupili su sinoć prvi put pred užičkom publikom u Gradskom kulturnom centru Užice.

Dva sata su Užičani u glas pevali najpoznatije sevdalinke u aranžmanu „kraljeva neosevdaha“: Čudna jada od Mostara grada, Lijepi li su mostarski dućani, Mujo kuje konja po mjesecu, Vranjanka, Lijepa Hajrija, Đelem Đelem, Mito bekrijo, Što te nema, Emina, Mene majka jednu ima, Srdo moja, Daj mi Bože krila (Sajbija),  Sjećaš li se hanuma…

Na ovoj turneji, MSR je predstavio novi vokal Milutina Sretenovića Sretu i mladu Antoniju Batinić, prvi ženski vokal u bendu, koja je na svojstven način donela neke od najlepših sevdalinki. Oboje su oduševljeni energijom koju su razmenili sa užičkom publikom.

„Ovakva publika se retko viđa. Mi smo njima dali dušu, a oni su nam je vratili. Najveselija publika pred kojom sam skoro peva0“, rekao je Sreta.

„Neopisivo je bilo pevati pred ovakvom publikom, to gostoprimstvo, puno srce, primili su nas raširinih ruku“, navela je Antonija.

Mostar Sevdah Reunion postoji skoro 20 godina i neizostavni su deo world music, jazz festivala i koncertnih dvorana širom sveta.

„Večeras je bilo veličanstveno, pokušavam da se setim gde nam je bilo ovako dobro, da nas je publika baš ovako primila i pevala od prve do poslednje minute… Bilo je savršeno, kao iz snova, jedva čekam da opet dođemo“, rekao je menadžer i idejni tvorac benda Dragi Šestić dodajući da su bili upozoreni da dolaze pred zahtevnu publiku, ali da su se „Ere i Ercovi“ prepoznali.

Za sledeći koncert u Užicu Sreta je obećao da će u repertoar uvrstiti „Oj, Užice, mali Carigrade“.

 

You may also like...