Meštani blokirali deponiju (VIDEO)

SJENICA – Desetak meštana iz sela u okolini Sjenice blokirali su divlju deponiju na brdu Goveđak na koju se više od 10 godina odlaže otpad i uginule životinje iz Sjenice i okolnih sela.

Meštani su juče vratili dva kamiona sa otpadom, na ulazu u deponiju postavili su sajlu i kažu da neće dozvoliti da se još nešto baci na ovu deponiju. Kako kažu, cilj im je saniranje i zatvaranje ove divlje deponije u najlepšem delu Zlatara.

„Juče smo ovde postavili sajlu. Dolazili su iz policije, komunalne da pregovaraju, ali pregovora nema. Deponija je divlja i više je neće biti. Ni jedan kamion više neće biti istovaren ovde, ja tvrdim“

„Dim ide prema Aljinovićima, Lopižama, Gonju, u zavisnosti u kom pravcu vetar duva. Ovo je neverovatno. Ja sam prijavljivao, pa su me i u policiji i u opštini ismevali“

„Na 200 metara odavde imamo 3 i po hektara zemlje koju ne možemo da obrađujemo zato što sa ove divlje deponije dolaze psi koji donose koste i ostavljaju ih na našoj livadi“

Divlja deponija
Foto: ZooMUE

Iz lokalne samouprave kažu da je ova deponija dugogodišnji problem koji opština Sjenica ne može da reši sama, bez pomoći države i nadležnih ministarstava.

„Problem traje oko 10, 15 godina. Što se tiče ovih ljudi koji su izašli i ne dozvoljavaju deponovanje smeća iz Sjenice, oni su sasvim u pravu. Mi njih razumemo i njihovi zahtevi su ispravni. Prvo treba da sednemo za sto i da zajednički nađemo rešenje, a to nije lak posao“, rekao je zamenik predsednika opštine Sjenica Zdenko Kočović.

Deponija kod Sjenice
Foto: ZooMUE

Opština Sjenica je zajedno sa opštinama Nova Varoš, Priboj i Prijepolje deo programa izgradnje sanitarne deponije Banjica koja može rešiti ovaj dugogodišnji problem.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.