Čajetinska biblioteka raspisala 15. konkurs za aforističara godine

ČAJETINA – „Biblioteka Ljubiša R. Đenić“ iz Čajetine raspisala je 15. konkurs za aforističara godine. Aforističari mogu poslati do 20 aforizama, koji su napisani tokom 2023. godine, a koji prethodno nisu objavljeni u knjigama autora.

Aforizmi se mogu slati elektronskom poštom (ljubisardjenic@mts.rs), pri čemu mejl sa aforizmom treba da bude šifrovan, dok se posebno šalje mejl sa rešenjem šifre.

Autori koji se odluče da šalju svoje radove tradicionalnom poštom (na adresu „Biblioteka Ljubiša R. Đenić, Zlatiborska 1, 31310 Čajetina) neophodno je da pošalju četiri primerka aforizma u koverti pod šifrom, a u drugoj koverti rešenje šifre.

Rok za slanje radova je 3. jul. Komisiju za odabir najboljih radova činiće bibliotekarka Ljiljana Rakić i aforističari Slobodan Simić, Neško M. Ilić i Zoran Bogdanović. Nagrađeni radovi dobiće plaketu Erskog kabarea i boravak u nekom od hotela na Zlatiboru (1. nagrada – pet dana za dve osobe; 2. nagrada – produženi vikend za dve osobe; treća nagrada-vikend za dve osobe).

Rezultati konkursa biće objavljeni 1. avgusta, a organizator zadržava pravo da prispele aforizme objavi u štampanom izdanju.

(izvor: Zlatiborpress)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.