Marić: Ulaganja u Gradsku opštinu Sevojno (VIDEO)

UŽICE – Član Gradskog odbora SNS-a i predsednik Gradske opštine Sevojno Ivan Marić rekao je da je u infrastrukturu opštine u prošloj godini uloženo 90 miliona dinara, od čega je podrška Vlade Srbije iznosila 45 miliona dinara. Za nekoliko dana počinje i gradnja fiskulturne sale osnovne škole “Aleksa Dejović” u koju će biti uložena 62 miliona dinara uglavnom sredstava koje je odborila Republika.

„Rešavanjem problema lokalnih puteva očekujem da ćemo za godinu – dve dana u celom Sevojnu ulice pokriti asfaltom i da će uz održavanje putni pravci u Gradskoj opštini Sevojno biti na zavidnom nivou“, kaže Marić.

predsednik Gradske opštine Sevojno Ivan Marić

On je podsetio da je rekonstruisana sevojnička Stara škola za potrebe organizacije kulturnih dešavanja, dograđen Vrtić, rekonstruisano 3 kilometra ulica, urađeno 1700 kvadratnih metara parkinga, uređeno 600 metara obala Đetinje, uređen deo Crkvarskog potoka i udruženim sredstvima Grada Užica sa građanima Sevojna urađeno 1,5 kilometara puteva i ulica, potporni zidovi na više lokacija i regulisan tok kišne kanalizacije kako se ne bi slivale u centar Sevojna, urađena rasveta na glavnoj sevojničkoj ulici.

Govoreći na stranačkoj konferenciji Marić je posebno istakao gradnju vodovoda za Ršumoviće u koji je uloženo 10,5 miliona dinara uz učešće gradjana od 2 miliona dinara. O planovima za naredni period predsednik najmlađe opštine u Srbiji kaže da se očekuje da u Sevojnu tokom naredne dve godine sve ulice budu asfaltirane.

Ivan Marić o planovima u 2019.

„Zamena dotrajalog glavnog cevovoda u Sevojnu kreće za par meseci i Republika će u njega uložoti 120 miliona dinara čime će trajno biti rešen osnovni problem i obezbediti stabilnost vodosnabdevanja. “Putevi Srbije” su opredelili 50 miliona dinara za rekonstrukciju ulica Heroja Dejovića, Aleksandra Vučkovića i dela ulice Milivoja Marića u kojima će se raditi zamena cevovoda“,kaže predsednik Gradske opštine Sevojno.

Marić je najavio da će narednih dana početi gradnja sportske sale u OŠ “Aleksa Dejović koju finansira Vlada Srbije sa 50 miliona dinara i učešće Grada od 12 miliona dinara. Ove godine je u planu 1,5 kilometara ulica udruženim sredstvima sa građanima u ukupnom iznosu od 4,7 miliona dinara.

„Imamo dosta problema što se tiče fekalne kanalizacije, pogotovo na prostoru Železničke stanice, odnosno “Jedinstva” i pokušaćemo u saradnji sa Gradom Užice i projektom koji je vezan za Požegu rešimo taj problem“, dodaje Marić navodeći sličan problem i u Javorskoj ulici koja nema priključak na gradsku kanalizaciju.

Ivan Marić o platama zaposlenih u Gradskoj opštini Sevojno

Na konferenciji koja je održana u sedištu SNS-a Marić je dodao da Gradska opština Sevojno ima četvoro zaposlenih, sedam članova Opštinskog veća i petnaest odbornika i novinarima na uvid dostavio tabelu sa izdvajanjima za plate i budžetskim prihodima.

Autor: Žanka Erić

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.