Lutovac:Izbori nisu pravi već lažni (VIDEO)

UŽICE-Nema uslova za slobodne izbore ,tako da 21.juna nema ni pravih,već će oni biti lažni izbori ,istako je u razgovoru sa Užičanima u okviru kampanje za bojkot izbora predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac .

Lutovac je naglasio da je potrebno da građani Srbije kažu ne lažnim izborima, da bismo dobili prave, fer i demokratske izbore, za koje politička borba tek sledi.

A dok imamo one koji smatraju da treba izaći na izbore 21.juna, nećemo imati prave izbore. Posle 21.juna ćemo, kao kredibilna opozicija koja nije pristala na to da bude saučesnik u lažnim izborima, zajedno sa građanima vršiti pritisak da se organizuju prevremeni izbori ili ćemo sačekati predsedničke izbore“, poručio je Lutovac.

Ocenio je da „građani žele Srbiju kojim će vladati zakoni, a ne pojedinac, čija ekonomija se neće bazirati na jeftinoj radnoj snazi, nego na znanju i inovativnosti, iz koje ljudi neće bežati, nego će u njoj ostatajti i menjati je, i koja će imati slobodne medije“.

O unutarstranačkim sukobima u DS, on nje reako da će „DS biti sačuvana“, da „mora da se reformiše, kako bi građani mogli da glasaju za nju, bez ikakvih sumnji i tereta i iz prošlosti“.

„Otvorili smo stranku za nove ljude i nove ideje, ali i za građane. Radili smo na izgradnji kredibiliteta i vraćanju poverenja i profilišemo se kao ozbiljna opozicija i stub građanske demokratske opcije, koja će menjati Srbiju na bolje“, kazao je Lutovac.

Potpredsednik užičkih demokrata Željko Bacetićje naveo da „u kriminogenom društvu, počev od samog vrha države, bojkot izbora nema alternativu“.

„Nećemo da dajemo legitimitet vlasti koja je ogrezla u organizovanom kriminalu. Nećemo u tome da učestvujemo, ali učinićemo sve da te uslove promenimo i da onda, u normanim uslovima, učestvujemo na izborima i da ostvarimo dobar rezultat, kako bismo, zajedno sa građanima, menjali državu“, poručio je Bacotić.

Sa Užičanima je razgovarao i Srđan Milivojević, član IO DS, a tokom kampanje bojkota, demokrate su, osim Užica, posetili Prijepolje, Požegu, Bajinu Baštu i Arilje.

Danas ,ZOOMUE

You may also like...