Letnje skijanje na Torniku (VIDEO)

ZLATIBOR, TORNIK – Kopaonik ima letnju ski stazu, ali se i Zlatibor od ove nedelje može pohvaliti letnjim skijanjem. Na Torniku je postavljen mobilni ski simulator, koji je u Srbiji još jedino dostupan na Adi Ciganliji.

Mobilni SkiTreck ski simulator je sistem pokretne skijaške staze koji uz pomoć hidraulične platforme promenjivog nagiba i brzine rada, simulira različite uslove na terenu, od bebi do crnih ski staza.

Zbog svojih pedagoških uslova, bezbednog i kontrolisanog načina obuke dobar je za početnike da nauče, za amatere da isprave stečene greške od samoukog vežbanja i profesionalce da treniraju do takmičarske forme.

Letnje skijanje na Torniku

„Bez obzira što je skijanje opasan sport, sve je kontrolisano, postoji atest bezbednosti na najvišem nivou, naši licencirani instgruktori takođe vode računa, tako da ste 100 odsto bezbedni, za pet časova završavate obuku i nakon toga izlazite na stazu bez adaptacije, kao da ste dugogodišnji skijaš“, kaže Marko Malenić iz SkiTreck-a.

Na ovaj način omogućeno je da skijanje postane dostupno posetiocima tokom cele godine i onima koji će da usavrše svoju tehniku i onima koji će tek da se oprobaju.

A oni koji letos nauče da skijaju moći će svoje umeće da isprobaju na novoj stazi na Torniku koja se priprema za zimsku sezonu.

„Nova staza će biti dužine oko dva kilometra, biće crvena, odnosno srednje teška kategorija i biće pokrivena veštačkim snegom“, kaže Ana Jovanović iz JP Skijališta Srbije.

Pored ski simulatora posetiocima su na Torniku dostupni i drugi sadržaji kao kao što je panoramska vožnja žičarom, vožnja planinarskim i elektronskim biciklima, pešačke ture, veštačka stena za penjanje, bob na šinama, zip lajn i tjubing. Na Torniku se nalaze i avantura park, multifunkcionalni teren za košarku, tenis i mali fudbal, kao i mini golf.

You may also like...