Rok za završetak mosta kod Mačkata 4.jul

MAČKAT-Celo proleće već traju radovi na delu magistrale između Užica i Zlatibora, gde putari popravljaju most preko Grabovice kod Mačkata,a rok za završetak je 4.jul.

 

 mackat radovi mostInvestitor posla su Putevi Srbije, a izvođač Putevi Užice. Zbog toga je mesecima ovde potpuno zatvoren saobraćaj magistralnim putem, pa se sva vozila – i autobusi, šleperi i druga – preusmeravaju na dotrajali lokalni put kroz Mačkat.
 A taj dobrim delom uzak i krivudav puteljak, u davnim vremenima jedina veza sa Zlatiborom, odavno je u rupama. Jedva se tom „obilaznicom“ teška vozila provlače, zastoji su stalni, vozači nervozni. Brzo se stvori kolona u kojoj, vidi se po tablicama, uz mnoštvo domaćih ima i automobila iz Rumunije, Rusije, Ukrajine koji ovuda idu na Zlatibor ili dalje ka crnogorskom primorju.
 Odavno je tu takva slika koja remeti svakodnevicu celog kraja, zbog čega se nedavno oglasio i Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina na čijem području su ovi radovi. Po njegovim rečima, valjalo je tu saobraćajnicu kroz Mačkat, koja je u lošem stanju, prvo popraviti, pa posle na nju preusmeriti saobraćaj.
 „Ali Putevi Srbije lokalnu samoupravu nisu obavestili da bi saradnjom olakšali probleme, niti na naše apele odgovaraju. Sad smo došli u situaciju da se brojni automobili, šleperi, autobusi provlače lošim putem, a dešavaju se i manji udesi, ljudi oštećuju svoja vozila. Apelujemo na Puteve Srbije da ubrzaju radove, jer se često vidi da mali broj zaposlenih radi na sanaciji tog mosta. Ulazimo u turističku sezonu, pa ako ovako ostane, neko ozbiljno treba da se zapita zbog čega je kaznio i turiste i putnike, zašto je onemogućio normalnu komunikaciju meštana Mačkata i okolnih sela. Već u junu sve više gostiju boravi na Zlatiboru, pa ovo nije dobar primer ni za turizam ni za državu. Ako uđemo u jul, u glavnu sezonu, sa ovakvim zastojima tek će biti ozbiljnih problema“, upozorava Stamatović.
 Upitan do kada će ova iznuđena situacija da potraje, Leko Korićanac, direktor Puteva Užice kratko nam odgovara: Mi posao popravke mosta na magistralnom putu obavljamo po nalogu investitora Puteva Srbije. Rok za završetak je 4. jul, tako da radimo danonoćno kako bismo na vreme završili. Ali ne znam šta predsednik opštine Stamatović ima sa tim.
 I dok su vozila mesecima išla ovim dotrajalim neobnovljenim putem kroz Mačkat, primetno je da tek ovih dana, kad bi magistralu već valjalo završavati i uskoro otvoriti za saobraćaj, putari popravljaju taj stari lokalni put i nanose asfalt u njegove rupe. Zašto ne ranije nego sada, pitali smo direktora Korićanca koji nam je o tome nevoljno rekao da se radi onda kad je to moguće, te ponovio da se poslovi obavljaju po nalogu investitora.
 Politika

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.