Krenuli pripremni radovi na terenu obilaznice (VIDEO)

UŽICE – Pripremnim radovima na petlji Sinjevac krenulo se sa realizacijom projekta izgradnje obilaznice oko Užica. Radove izvodi kineska firma Power China, a očekuje se da budu završeni za dva meseca.

„Ovi radovi ne zahtevaju veći broj radnika, ali će se izvoditi u kontinuitetu naredna dva meseca. Posebno će biti zahtevna izgradnja mosta dužine 250 metara, a verujem da će Power China ispoštovati dinamiku radova. Posle više decenija krenuli smo u realizaciju ovog projekta, koji je važan za čitav okrug“, rekla je gradonačelnica, Jelena Raković Radivojević.

Pomoćnik ministra saobraćaja, Milan Petrović, smatra da je projekat veoma zahtevan.

„Teren je takav da iziskuje određene pripreme. Imamo na čitavoj deonici obilaznice oko 450 metara mostova, od čega će lučni most preko Đetinje biti 250 metara, kao i 1,9 kilometara potpornih konstrukcija. Očekujem da se vidimo za oko 30 meseci na puštanju obilaznice u saobraćaj“, rekao je Petrović.

Ispred izvođača radova, inženjer Slobodan Božović rekao je da je njegova firma dokazana u radovima na velikim projektima.

„Ovi radovi će biti deo istražnih radova, npr. za veliki most od 250 metara, koji je jedan od najvećih poduhvata u ovom okrugu. Obilaznica će svakako pomoći građanima u svim sferama i siguran sam da ćemo završiti radove u predviđenom roku“, rekao je Božović.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.