Knjige na kućnu adresu i online čitanje (VIDEO)

POŽEGA – Kultura je hrana za dušu, a tokom vanrednog stanja ustanove kulture su zatvorile svoja vrata. Neke od njih onlajn emituju programe, a Narodna biblioteka Požega našla je još jedan način rada sa korisnicima, dostavu knjiga na kućnu adresu.

Sve što je potrebno je da na e-mail adresu pozega@ptt.rs članovi dostave spisak knjiga, adresu i broj telefona, pa ih oni zapakovane i dezinfikivone dostavljaju.

„Stižu i na e-mail spiskovi i na facebook stranicu, a mi knjige dezinfikujemo asepsolom i pakujemo, pa ih dostavljamo, snalazimo se. Najtraženija je beletristika, a šaljemo i po 20 knjiga“, kaže bibliotekarka Mara Stojanović.

„Do sad smo imali 35 narudžbina i izdali smo i više od 250 knjiga za sada. Dosta knjiga traže studenti, a najvažnije je da su to knjige koje nisu izlazile iz biblioteke od vanrednog stanja, bezbedne ih šaljemo našim članovima i neće se vraćati dok ovo sve ne prođe“, navodi bibliotekarka Daniela Skoković.

Biblioteka je brinula i o najmladjim članovima, jer im Daniela svakodnevno od 18 časova na facebook stranici online čita knjige.

„To traje oko pola sata, a kroz poruke komuniciram sa decom. To je program koji je bio u toku u našoj biblioteci i svaki dan im predstavim po jednu knjigu, pokušavam da govorim o važnosti čitanja kvalitetnh knjiga,. Nadam se da olakšavam deci ove dane koji nisu radnosni, a ujedno i sebi olakšavam“, dodaje Daniela.

Narodna biblioteka iz Požege ima 2500 članova.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.