Klizište ponovo ugrožava saobraćaj u Priboju

PRIBOJ-Topljenje snega pokrenulo je u sredu veče klizište u mestu Glišina voda, neposredno uz magistralni put koji spaja stari sa novim delom Priboja i železničkom prugom Beograd – Bar, što je ugrozilo funkcionisanje drumskog i železničkog saobraćaja. Na ovom putu drugog reda A191, drumski saobraćaj se od sredine marta prošle godine odvija jednom kolovoznom trakom uz upotrebu svetlosne signalizacije. Takođe, klizište je ugrozilo i dvadesetak domaćinstava koja se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini.

Na lice mesta izašli su predstavnici lokalne samouprave, policije i odgovorna lica iz javnih ustanova kako bi sagledali komplikovanu situaciju, koju je prouzrokovalo pomeranje tla. Načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije u gradu na Limu Boris Mrdović kaže da je ovo decenijski problem sa kojim se opština susreće međutim i da ona nije kadra da ga sama reši.

-Radnici Direkcije za uređenje gradskog zemljišta uklonili su sa klovoza zemlju i kamenje koje se večeras obrušilo. Međutim, na podzidu otvorile su se nove rupe pa strahujemo od većeg klizanja koje bi moglo da ugrozi i domaćinstva i da potpuno prekine drumski i železnički saobraćaj. Lokalna samouprava nije nadležna, niti je kadra da reši ovaj problem o kojem je obavešten republički Štab za vanredne situacije kao i nadležne inspekcijske službe. Očekujemo pomoć stručnih ljudi kako bi se sagledala cela situacija i što pre reagovalo – kazao je za „PP Mediju“ Boris Mrdović, načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Klizanje tla, preti da izazove pucanje vodovodnih cevi zbog čega bi žitelji starog dela Priboja mogli da ostanu bez pijaće vode. Tokom cele noći nadležne službe i policija dežuraće u kritičnom pojasu.

PP Media

You may also like...