Kako su spaseni zarobljeni avanturisti na vrletima Tare

TARA-Gorska služba spasavanja je uspela da, rano jutros, spasi dvojicu planinara iz Užica, od kojih je jedan lakše povređen, a koji su se u nedelju uveče zatekli na veoma nepristupačnom terenu na planini Tari.

U Gorskoj službi spasavanja potvrdili su za Danas da je akcija spasavanja trajala do jutros oko 2,45 časova.

U toj akciji su učestvovali i pripadnici granične policije i vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica.

foto.gorska sluzba spasavanja

Na izuzetno nepristupačnom terenu, na lokaciji Topli do, iznad jezera Perućac, kako su za Danas rekli u Gorskoj službi spasavanja, „spasioci su povređenog planinara spustili nosilima do jezera, gde su obojicu u čamcu čekali rendžeri Nacionalnog parka Tara“.

Planinari iz Užica su se, u nedelju, sputili do pećine u kanjonu Topli do. Međutim, kada su nameravali da se vrate, ostali su zarobljeni, jer nisu mogli da se popnu uz strme litice, niz koje su stigli do pećine.

„I pored veoma nepristupačnog terena i mraka, uspeli smo da spasemo planinare“, rekli su za Danas u Gorskoj službi za spasavanje.

Ta služba je brzo reagovala nakon što joj je juče prijavljeno da je dvojici planinara potrebna pomoć i da je jedan od njih povređen.

Na sreću, u vreme dojave o tome, pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije, sa kolegama iz Bosne i Hercegovne i članovima Planinarskog društva Tara, bili su na vežbi spasavanja sa brzih voda i bujica na Drini, kod Bajine Bašte, pa su brzo reagovali i organizovali akciju spasavanja.

Danas

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.